Інгредієнти на 12 шашликів:
- 1/4 склянки олії;
- 1/3 склянки (5 ст. л.) меду;
- 1/3 склянки (5 ст. л.) соєвого соусу;
- 1/4 ч. л. меленого чорного перцю;
- 8 курячих грудок філе, порізати кубиками;
- 2 зубчики часнику;
- 5 цибулин, нарізаних для шампурів;
- 2 червоних солодких перця, нарізаних на квадратики (для шампурів);
- шампури або шпажки.
Приготування:
- У великій мисці віночком збийте разом рослинне масло, мед, соєвий соус і перець. Перед тим як додати курку, відлийте трохи маринаду для змащування шашликів під час смаження. Помістіть курку, часник, цибулю і перець в миску і маринуйте в холодильнику не менше 2-х годин (чим довше, тим краще).
- Розігрійте гриль на сильному вогні. Злийте маринад з курки і овочів. Наколіть курку та овочі по черзі на шампури або шпажки.
- Злегка змастіть маслом решітку гриля. Обсмажуйте шашлики 12-15 хвилин, або поки сік не стане прозорим. Часто перевертайте і змащуйте відкладеним маринадом.
Поради:
– Додайте на шампури овочі: спробуйте цибулю, перець, помідори черрі або гриби, вийде ще смачніше та оригінальніше!
– Рецепт підходить для мангала або гриля.