Спеціалісти ДУ “Вінницький обласний центр контролю з профілактики хвороб МОЗ України” спільно з спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та з представниками Національної поліції, провели черговий рейд по закладах громадського харчування Вінниці. Перевіряли дотримання карантинних вимог та режиму роботи в “червоній зоні”.
В ході перевірки були виявлені порушення, зокрема це – наявність у працівника «жовтого» сертифікату, а не «зеленого», недотримання температурного скринінгу, відсутність масок у відвідувачів, недотримання дистанції, використання не спиртовмісних антисептиків.
«Під час перевірок закладів харчування, фахівці з комунікації та інформаційно-роз’яснювальної роботи обласного центру контролю з профілактики хвороб проводили бесіди щодо дотримання карантинних вимог та роботи закладів у “червоній ” зоні» та наголошували на тому, що такі заходи як носіння масок та соціальне дистанціювання. А також роздавали листівки з порадами щодо заходів з профілактики коронавірусної хвороби та необхідності проведення вакцинації від COVID-19.
Тільки за умови наявності у працівників та відвідувачів “зеленого” COVID-сертифікату або цифрового сертифіката по негативний результат тесту чи про одужання, заклади можуть працювати у звичному режимі. Тому представники контрольної групи перевіряли наявність у працівників( відвідувачів) закладів торгівлі вищезазначених документів та справжність сертифікатів про вакцинацію», – повідомили в Лабораторному центрі МОЗ.