Фахівці Вінницького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводять моніторинги дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19).
У період з 01 по 12 квітня 2021 року проведено 160 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання різних форм власності:
закладів громадського харчування – 25, з порушеннями – 1, складено протоколів – 1;
закладів торгівлі продовольчими товарами – 63, з порушеннями – 14, складено протоколів – 14;
закладів торгівлі непродовольчими товарами – 40, з порушеннями – 9, складено протоколів – 9;
навчально-виховних закладів – 7, з порушеннями – 1, складено протоколів – 1;
ринків – 9, з порушеннями – 2, складено протоколів – 2;
інших – 16 (перукарні, АЗС, СТО, аптеки тощо).
Всього з даного розділу роботи вжито заходи адміністративного впливу до суб’єктів господарювання: 27 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.
«В ході моніторингових обстежень найчастіше виявляються наступні порушення протиепідемічних вимог: відсутність засобів індивідуального захисту у працівників чи у відвідувачів; недостатня кількість дезінфікуючих засобів або взагалі їх відсутність; недотримання соціальної дистанції; нехтування вимогами щодо проведення температурного скринінгу працівникам перед початком робочої зміни; відсутні місця для збору використаних ЗІЗ», – йдеться у повідомленні.