Через карантинні обмеження на території України, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проведено активну роз’яснювальну роботу, яка була спрямована на профілактику COVID-19.
Було наголошено які є шляхи попередження розповсюдження та профілактики вказаного захворювання у 805 дошкільних навчальних закладах, 897 загальноосвітніх школах, 193 закладах громадського харчування, 45 лабораторіях ветеринарної медицини та 94 інших об’єктах масового скупчення населення. При цьому розповсюджено 4500 пам’яток.
Керівникам закладів харчування вручено 3417 приписів щодо протиепідемічних заходів.
Йдеться в них про такі способи уникнення поширення хвороби
Встановити дозатори з антисептиком для обробки рук відвідувачів та персоналу в загальнодоступних місцях.
Проводити щоденне прибирання приміщень закладу з обов’язковим використанням дезінфікуючих засобів згідно встановленого графіку: заклади торгівлі – в кінці робочого дня, ринки – перед початком та в кінці робочого дня.
Надати вільний безоплатний доступ до санвузлів (за наявності), з обов’язковим облаштуванням місць для дотримання правил особистої гігієни.
Проводити провітрювання приміщень закладу та, по можливості, зволоження повітря.